Plums Tømmerlade

Vestfyns driftige brødre

Af

Lagerbygninger får sjældent meget opmærksomhed, men Plums tømmerlade er ikke sådan at overse. Den gulmalede træbygning er 56 meter lang, 24 meter bred og fem etager høj. Taget dækker et areal på godt 1300 kvadratmeter. Det er mere end en almindelig…

Bidrag til Plums Tømmerlade, Østergade 38

Smør, æg og trælast

0 kommentar 0 anbefalinger

Brødrene Frederik og Niels Plum etablerede sig som købmænd i Assens i 1860'erne, og i løbet af tyve år opnåede de at blive det altdominerende handelshus i byen. Jernbanen til Tommerup betød, at der kom gang i en indbringende handel med Vestfyns landmænd. Plum solgte foderstoffer, markfrø, gødning, trælast, brændsel og kolonialvarer. Og de købte smør, æg og korn. I 1905 døde de to brødre. Deres sønner overtog forretningen. Ud over tømmerladen byggede de et silopakhus og et foderpakhus på havnen i Assens. Handelen fra købmandsgården i Østergade fortsatte indtil 1980'erne. Da skiftede firmaet fokus til produktion af håndsæbe. Først på den gamle adresse og siden 2004 uden for byen.

Smør, æg og trælast

Brødrene Frederik og Niels Plum etablerede sig som købmænd i Assens i 1860'erne, og i løbet…