Prinsens Palæ Nationalmuseet
Fakta

Da Peter den Store væltede palæet

Af

Den første ejendom på grunden blev opført i 1689 af Wigand Michelbecker, en indflydelsesrig storkøbmand. I 1743-44 rev Nicolai Eigtved dele af gården ned og udvidede den, så den kunne være bolig for kronprins Frederik den Femte og kronprinsesse Louise. …

Vis mere

Bidrag til Prinsens Palæ (nuv. Nationalmuseum)

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Russerne satte ild til rokokomøblerne

Tid / Periode 1743 1744
1 kommentar 0 anbefalinger

I sommeren 1716 ankom Zar Peter den Store og hans Dronning Catharina til København. De kom fra Nordtyskland med en hær af russiske hjælpetropper, som Frederik den Fjerdes allierede i Store nordiske Krig. Hans mål var at overtale den danske konge til et hurtigt angreb på Sverige. Zaren og følget blev indkvarteret i Edingers gård, det nuværende Prinsens Palæ, og boede der henover sommeren mens der forhandledes om et eventuelt felttog. De russiske tropper slog lejr udenfor byen, hvilket skabte en vis bekymring. Angrebet på Sverige blev ikke til noget, men palæet lignede en slagmark, da gæsterne var rejst. Når russerne manglede brænde, knuste de møblerne og fyrede med dem! Den forurettede ejer krævede mere end 5000 rigsdaler i erstatning af kongehuset, men fik kun 1000.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Niels Sunesen
, for mere end 6 år siden

Hvorledes kunne russerne sætte ild til rokokomøbler 30 år før de kom til Danmark? Det er ligesom i Matador, hvor grisehandleren i 1928 til stor moro stod og fodrede grise med piller, der først var til salgf 30 år senere!

Bidrag til Prinsens Palæ (nuv. Nationalmuseum)

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Russerne satte ild til rokokomøblerne

I sommeren 1716 ankom Zar Peter den Store og hans Dronning Catharina til København. De kom fra…

Billeder (1)

Links (1)