Prøvesten 1.

Den nye søbefæstning

Af

Prøvesten er et søfort i Københavns Søbefæstning. Fortet blev bygget i årene 1859-1863. Søfortet er placeret på en kunstig ø ved Amagers øresundskyst. Fortets specifikke opgave var dels at beskytte indsejlingen til Københavns havn gennem Kongedybet, dels at…

Bidrag til Prøvesten

København sønderbombes

0 kommentar 0 anbefalinger

København har været udsat for bombardementer to gange i historien – i 1700 og 1807. I 1700 bombarderede en forenet engelsk-hollandsk-svensk flåde København fra søsiden. Erfaringerne fra bombardementet blev udgangspunktet for den søbefæstning, der blev opbygget gennem 1700- og 1800-tallet. Den første sten i befæstningen blev lagt i 1713. En række udtjente orlogsskibe blev sat på grund som en form for søforter i den nordlige og sydlige del af Københavns havn. Det blev forløberne for de senere søforter Trekroner og Prøvesten. På grund af det nye søværn valgte den britiske hær i 1807 i stedet at bombardere København fra landsiden. Erfaringerne fra det engelske angreb fik stor betydning for den landbefæstning, der blev opbygget i slutningen af 1800-tallet.

København har været udsat for bombardementer to gange i historien – i 1700 og 1807. I 1700…