Anders Linde-Laursen

Institutleder, dr. phil.

Født i København og studerede ved Københavns Universitet. Mag.art. i europæisk etnologi fra Københavns Universitet 1989. Dr.phil. fra Lunds Universitet 1995 med doktorafhandlingen Det nationales natur, som handler om identitetsprocesser ved den dansk-svenske grænse i Øresund. Efter afsluttet uddannelse flyttede han til Lund i Sverige, hvor han fuldførte en doktorgrad i europæisk etnologi og siden forskede og underviste. Han har arbejdet og undervist i etnologi, antropologi, sociologi og internationale studier ved universiteter i Sverige, Kina, USA og Qatar. For tiden leder han Institut for sociologi og antropologi ved Marshall University i USA. I 2003 ændrede han sit statsborgerskab og blev svensker.

Se Anders Linde-Laursen s steder på kortet

Se kort