Frank Allan Rasmussen

1 profil følger Frank Allan Rasmussen

Kathrine G. Bjerregaard

Cand.phil. i historie fra København Universitet.

Født 1951. Udlært smed og cand.phil. i historie fra Københavns Universitet. Fra 1989 ansat ved Orlogsmuseet. Fra 1991 forskningsrådsstipendiat ved Roskilde Universitetscenter, derefter arkivar ved Rigsarkivet 1995-97. Fra 1998 museumsinspektør ved Orlogsmuseet, derefter museumschef ved Københavns Universitets Medicinsk-historisk Museum. Fra 2006 museumsleder ved Industrimuseet Frederiks Værk. Frank Allan Rasmussen har primært arbejdet med teknologihistoriske problemstillinger med hovedvægten på videnskabshistorie og maritim teknologi. Han har i en række antologier skrevet om teknologioverførsel og det militærindustrielle kompleks. Han udgav i 1998 bogen Teknologi og senere børnebogen Krudt, kugler og kanoner. Frank Allan Rasmussen udgav i 2009 bogen Holmen - fra flåde til folk. Han har desuden været medforfatter til samleværkerne Dansk Søfarts Historie og Dansk Videnskabs Historie. Frank Allan Rasmussen er redaktør af tidsskriftet Fabrik & Bolig samt formand for Dansk Teknologihistorisk Selskab og Selskabet til bevaring af industrimiljøer i Danmark.

Frank Allan Rasmussen har oprettet 10 steder

Knud Rasmussens Hus