Kulturcentret ASSISTENS

Videns Pædagogisk Aktivitets Center

Kulturcentret ASSISTENS er et Videnspædagogisk Aktivitetscenter, VPAC, der formidler oplevelser og viden med udgangspunkt i Assistens Kirkegård, kirkegårdens historie og relaterede emner inden for kunst-, kultur- og identitetshistorie. Emnemæssigt formidles kultur- og socialhistorie, som den kan fortælles ud fra levevilkår gennem de seneste 250 år, såvel som naturoplevelser i kirkegårdens haverum. Formålet realiseres gennem: Skoletjenesten (Etisk værksted for børn og unge), udstillingsformidling, events, musik, samt folkeoplysnings- og debataktiviteter. Med kirkegårdens fysiske opdeling i fungerende kirkegård, parkareal og museum, er Assistens Kirkegård helt enestående. De mange berømtheder, der er begravet på kirkegården, gør danmarkshistorien synlig. Kulturcentret ASSISTENS udgør, i sammenhæng med sine historiske rammer, en vidensbank der formidler og forsker i emner der spænder bredt over naturvidenskab og humaniora. Med over 250-300 årlige omvisninger, skiftende udstillinger og publikationer, formidler Centret årligt til mere end 37.400 besøgende fra både ind - og udland.

Kulturcentret ASSISTENS har oprettet 2 steder

Jens Jørgen Thorsens gravsted

Kulturcentret ASSISTENS har oprettet 2 fortællinger

Karen Sylvia Therese Jønsson 1909 - 1943

Se Kulturcentret ASSISTENSs steder på kortet

Se kort
Steder du har besøgt Steder du har besøgt
Steder du vil besøge Steder du vil besøge
Fortællinger du anbefaler Fortællinger du anbefaler
Statens Kunstfond Statens Kunstfond

Kulturcentret ASSISTENSs nyhedsstrøm

Kulturcentret ASSISTENS bidrog med en video til Jens Jørgen Thorsens gravsted, for mere end 6 år siden
Kulturcentret ASSISTENS har bidraget et billede til Jens Jørgen Thorsens gravsted, for mere end 6 år siden
Kulturcentret ASSISTENS oprettede et nyt sted: Jens Jørgen Thorsens gravsted, for mere end 6 år siden

Kulturcentret ASSISTENS bidrog med en video til Assistens Kirkegård, for mere end 6 år siden