Råsted Kirke

Kæmpe kalkmalerier reddet

Af

Råsted Kirke er bygget i 1100-tallet af kridtsten. Kirken er rigt udsmykket udendørs med buer og søjler. Da kirken blev restaureret i 1936, fandt man kalkmalerier fra slutningen af 1100-tallet på kirkens vægge. Malerierne er først blevet hvidtet over i 1700-tallet…

Bidrag til Råsted Kirke

Teater på væggen

1 kommentar 0 anbefalinger

Kalkmalerierne i Råsted har hentet inspiration i de kirkelige skuespil, der blev opført ved de kristne højtider. Malerierne er ofte meget detaljerede i deres beskrivelser. Et af kalkmalerierne viser for eksempel krybbespillet til jul. Her følger de hellige tre konger en stjerne, som glider langs en snor tværs over kirkens kor frem til Herodes, der sidder på en trone med et sværd. Herodes vil tilbede Jesusbarnet, men kongerne aner uråd og forsvinder uden at røbe, hvor barnet er. Nu optræder en person i skuespillet, der ikke er med Bibelen: En soldat træder frem og opfordrer til, at alle drengebørn bliver dræbt. Herodes rækker sværdet til soldaten med ordene ”lad børnene omkomme ved sværdet”.

Birgitte Møbjerg
, for mere end 6 år siden

Du kan læse meget mere om kalkmalerierne på siden: http://www.scriptoriet.info/ Klik på knappen "Ikoner og kalkmalerier" i venstre ramme

Teater på væggen

Kalkmalerierne i Råsted har hentet inspiration i de kirkelige skuespil, der blev opført ved de…