Den store kuppel

Flyvevåbnets øjne i Sydsjælland

Af

Radarstation Skovhuse blev bygget i 1952-54 som en del af Flyvevåbnets netværk af radarer, der døgnet rundt overvågede dansk luftrum. Stationens radarer kunne se fly i en afstand af 160 km. Fra et altid bemandet operationsrum kunne radaroperatører styre jagerfly…

Bidrag til Radarstation Skovhuse

En flyvestation uden fly

0 kommentar 0 anbefalinger

Flyvestations Stensved ved Vordingborg var en myndighed under Flyvevåbnet, men den havde ingen fly. Flyvestationen omfattede radaren ved Skovhuse og en kaserne i Stensved og var arbejdsplads for op til 120 ansatte og værnepligtige, som udgjorde et helt lille samfund. I 1982 blev radarstationen fjernbetjent, og det meste af mandskabet blev flyttet til overvågningscentralen i en bunker i Vedbæk. Kasernen har siden fungeret som kursuscenter for Hjemmeværnet. Radaren i Skovhuse blev slukket og taget ned i 2004. Tårnene og kuplen står der endnu og bliver brugt til øvelser. Efter 60 år bliver de sidste 30 militære arbejdspladser snart nedlagt, og hele området bliver sat til salg.

Flyvestations Stensved ved Vordingborg var en myndighed under Flyvevåbnet, men den havde ingen fly.…