Rævehøj

Stenalderens ingeniører

Af

Ved Dalby troner to gravhøje i landskabet. Den ene – Vagthøj – er aldrig blevet udgravet, så ingen kender indholdet. Den anden ved navn Rævehøj rummer en af landets største og bedst bevarede jættestuer. Man må bukke sig lidt, når man bevæger sig ind…

Bidrag til Rævehøj

Danmarks ældste murerhåndværk

Tid / Periode -3250 -3250
0 kommentar 0 anbefalinger

Rævehøj har været undersøgt flere gange. Den blev udgravet i 1914, hvor man fandt store mængder af skeletdele både i selve kammeret og i indgangen. Også i højen uden for jættestuen fandt man grave fra senere tider. Jættestuen blev brugt til begravelser i 2000 år. Igen i år 1997 blev der gjort spændende iagttagelser. I en af de velbevarede tørmure af små flade sandsten fandt man foldet birkebark, der formentligt var lagt som en slags membran, der har holdt kammeret tæt og tørt helt til i dag. En såkaldt kulstof 14-datering af barken viste, at graven højst sandsynligt blev opført ca. 3250 før Kristus.

Bidrag til Rævehøj

Rævehøj har været undersøgt flere gange. Den blev udgravet i 1914, hvor man fandt store mængder…