Handskemager ved arbejdsbordet

En by med fingerspidsfornemmelse

Af

I slutningen af 1600-tallet var fremstillingen af handsker det altdominerende erhverv i Randers. Handskerne blev solgt over hele Europa, og de blev en af Danmarks vigtigste eksportvarer. Men eventyret varede ikke ved, og i 1801 var der kun tre handskemagere tilbage i…

Bidrag til Randers Handsker

Dronning Marie-Antoinettes bløde hænder

0 kommentar 0 anbefalinger

Marie-Antoinette var Frankrigs sidste dronning inden den franske revolution i 1789. Det siges, at dronningen altid sov med Randers Handsker om natten. Ikke fordi handskerne var højeste mode, men fordi de havde ry for at dufte dejligt og give bløde hænder. Men det er slet ikke sikkert, at Marie-Antoinettes handsker kom fra Randers. Handskernes popularitet betød nemlig, at handskemagere i andre byer var begyndt at sælge deres egne handsker under betegnelsen ”Randers Handsker”. Det skete i et så stort omfang, at det i 1759 blev skrevet om handskerne, at de ”… nu gøres andetsteds mere end i Randers, allermest i Odense.”

Marie-Antoinette var Frankrigs sidste dronning inden den franske revolution i 1789. Det siges, at…