Ravning By, 1

Kend udskiftningen på knækket

Af

Landsbyen Ravning ligger ved Vejle. Byens gårde og huse ligger spredt langs den nord-syd gående bygade. Rundt om landsbyen ligger jorderne. Visse steder er jordstykkerne stadig indrammet af jordvolde i en slags vifter rundt om landsbyen. De stammer fra dengang,…

Bidrag til Ravning

Jorderne rundt om Ravning

0 kommentar 0 anbefalinger

Bønderne i Ravning fik også del i jorderne nord og syd for landsbyen. Den jord, der lå udenfor landsbyens centrale jord, kaldte man udmarksjord. Mod nord blev udmarksjorden fordelt mellem gårdene. Det var tørvemose og eng. Disse lodder blev senere udstykket til selvstændige landbrug. Syd for Ravning var der både skov på skrænterne ned mod ådalen og frugtbar eng ved Vejle Å. Engen var indtil midten af 1900-tallet en meget vigtig ressource til hø for gårdmændene. Landsbyen er anlagt i den tidlige middelalder, hvor adgangen til de omkringliggende arealer havde stor betydning. Også på Ravning Skovs vestkant mærker man fortidens vingesus. Her ligger en stor ringvold kaldet Troldborg Ring. Den vidner om, at her lå en tilflugtsborg i jernalderen.

Bidrag til Ravning

Bønderne i Ravning fik også del i jorderne nord og syd for landsbyen. Den jord, der lå udenfor…