Redningstation Rømø
Fakta

Udrykning til lands og vands

Af

Redningsstationen i Kirkeby er Rømøs eneste oprindelige redningsstation. Den blev opført i 1887. Dengang var skibsfart endnu den væsentligste levevej på Rømø. Redningsstationen er bygget som en nyromansk bygning af dybtrøde mursten med gavle mod øst og vest.…

Vis mere

Bidrag til Redningsstation på Rømø

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Fra hav til ild

Lyt til fortællingen
Tid / Periode 1887 2009
1 kommentar 0 anbefalinger

Redningsstationen er opført lige syd for Rømø Kirke så langt mod øst på øen, at den var placeret i sikkerhed for stormfloder. Men samtidig lå stationen, så det var muligt at bugsere redningsbåden relativt hurtigt over land til havet mod vest under storme. Fra tårnet på taget kunne redderne holde øje med eventuelle nødstedte skibe. Redningsstationen blev i 1968 overtaget af Rømøs frivillige brandværn. Det frivillige værn opstod efter flere storbrande i 1950’erne og 1960’erne. Øboerne ønskede større tryghed. Som brandstation rummer bygningen nu køretøjer, som hurtigt kan rykke ud med kolossale mængder vand for at bekæmpe ild på øen.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Lars Henrik Dahl Hansen
, for mere end 8 år siden

Der er 2 redningsstationer på Rømø, en i Kirkeby og en i Juvre. Billederne viser redningsstationen i Juvre, som er opført i 1886 og som har været benyttet af forsvaret indtil omkring 2002, hvor den overgik i privat eje. Redningsstationen i Juvre fremstår i meget fin stand og med meget af det originale inventar bevaret, dog mangler tårnet, som ret tidligt blev fjernet på grund af den hårde blæst.

Bidrag til Redningsstation på Rømø

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Fra hav til ild

Redningsstationen er opført lige syd for Rømø Kirke så langt mod øst på øen, at den var…

Billeder (1)