Malhøj

Gravhøje med nissefester

Af

På Mors, ved vejen mellem Nykøbing og Karby, findes flere markante højgrupper fra bronzealderen. Ved Vils ligger der syd for vejen en gruppe høje, der hedder Smedebjerge, og ved Redsted, både nord og syd for vejen, ligger Malhøje. Fra den største høj, Malhøj…

Bidrag til Redsted, Mors

Nisserne larmer og fester

Tid / Periode -1600 -500
1 kommentar 1 anbefalinger

I en af højene ved Redsted, syd for vejen, bor der mange nisser, siger sagnene. Folk har fortalt, at højen kunne hæve sig. Man har også hørt, at nisserne larmede inde i højen. Sagn om nisser, der larmer og holder fest i højene, kendes fra hele landet. Nisserne er som oftest fredelige, og når de holder fest, betyder det ikke uheld. Nisserne føler sig gerne knyttet til nabogården. Nogle gange, når der er fest på gården, kan man høre, at nisserne også holder fest. Når der er stor familiefest, kan nisserne endda forlade højen og larme lige udenfor gården, fordi de også vil være med, lyder fortællingerne.

Ulla Nyby
, for mere end 5 år siden

Mine oldeforældre er født på Mors, min oldemor Caroline Marie Olesen er født i Nykøbing d.31.januar 1858 datter af Hanne Martine født 1834 hun blev gift 1857 med Niels Peter Olesen. Caroline Marie blev gift i 1877 med min oldefar Niels Mathias Jensen Nyby født 4.januar 1850 i Redsted, de fik 12 børn, hvoraf min mormor Ane Dusine Nyby født 12.september 1899 i Kallerup Thy.

I en af højene ved Redsted, syd for vejen, bor der mange nisser, siger sagnene. Folk har fortalt,…