Restaurant Sælhunden
Fakta

Restaurant Sælhunden ligger i Ribes centrum med udsigt over Ribe Å. Restauranten ligger i et bindingsværk hus bygget i 1600-tallet af Peter Ingvard Søndergaard. Hans initialer (PISØ) står stadig over indgangsdøren. Bygningen har gennem tiden haft mange…

Hekseproces i Ribe

0 kommentar 0 anbefalinger

Maren Splids var en respekteret kvinde fra Ribes borgerskab. I 1637 blev hun anklaget for at være troldkvinde af Didrik Skrædder. Han var muligvis misundelig på Marens mands succes som skrædder. Didrik påstod, at Maren var kommet ind til ham om natten. Hun havde holdt ham og blæst ham i halsen. Han var blevet syg og hans opkast, som efter sigende så mærkelig ud, var det vigtigste bevis i sagen. Maren blev frikendt, men i 1639 havde Didrik skaffet seks nye anklagere blandt byens fattigste borgere. Hun blev dømt af på baggrund af deres fantasifulde anklager. Marens mand indankede domme til landsretten i Viborg, hvor Maren blev frikendt for trolddom. Lensmanden på Riberhus indklagede imidlertid dommen til højesteret. Kong Christian den 4. førte Maren til Blåtårn, hvor hun tilstod efter tortur. Maren blev dømt på baggrund af tilståelserne og den 8. november 1641 blev hun brændt på Galgebakken i Ribe.

Bidrag til Restaurant Sælhunden

Hekseproces i Ribe