Ribe VikingeCenter - i vikingernes spor gennem Danmark

0 kommentar 0 anbefalinger

Vølven råber dig an med høj og klar røst: "Runerne har et godt råd til dig, hvis du vil det!". Pottemageren, der er på vej hen til havnen med en kurv tung af sortbrændt lertøj, kigger forskrækket op, da et par unger løber ind foran hende. De stivner foran smedjen, hvor bygmesteren er ved at samle sig mod til at få trukket en skidt tand ud med sortsmedens tang. Du er trådt tilbage i tid og ind i vikingernes travle handelsby Ripa, hvor de handlende på markedspladsen falbyder deres varer, mens glasperlemageren koncentreret sidder bukket over sit arbejde. På Ribe VikingeCenter er hverdagen i vikingetidens Danmark spillevende, og du kan udfordre sanserne på en spændende opdagelsesrejse i forskellige miljøer. Oplev knap 300 års samfundsudvikling i dit eget tempo. Følg livet i Ripa, spil op og spil med - hos gæstgiverfamilien, som tager imod de handlende fra nær og fjern, og når konflikter bliver løst i Tinghusets store sal. Drag til storbondens gård og mærk varmen fra ildstedet med duften af tørrede urter og fugtige uldtæpper i næsen. En rig mand som storbonden ejer også heste, en stald med kvæg og andre husdyr, haver og marker. De rekonstruerede miljøer er baseret på arkæologiske udgravninger gjort i og omkring Ribe, og indbefatter markedspladsen, Ripa Havn, Ripa By, Storgården og snart også Ansgars Kirke fordelt på oplevelsescentrets naturskønne område. Med kirken tilføjes et vigtigt kapitel om vikingetidens samfund, overgangen fra troen på de nordiske guder til kristendommen. Hele sæsonen byder centret på en lang række prøv-selv aktiviteter. Skyd med langbue, mal mel til dit eget fladbrød, slå en Ripa-sølvmønt hos sølvsmeden, send børnene til krigertræning og meget mere. Se sæsonens fulde program i kalenderen.

Bidrag til Ribe VikingeCenter

Vølven råber dig an med høj og klar røst: "Runerne har et godt råd til dig, hvis du vil…