Skt. Bendts Kirke

Kongegravstedet

Af

Sankt Bendts Kirke i Ringsted er bygget i 1170’erne. Den 66 meter lange kirke er en af Danmarks ældste bygget af mursten. Tidligere var kirken nordfløj i et klosteranlæg. Den var en kongelig begravelseskirke i den ældre middelalder. Blandt andre ligger Valdemar…

Bidrag til Ringsted Kirke / Sankt Bendts Kirke

Skæbnesvanger køretur

1 kommentar 0 anbefalinger

I kirkens vestlige ende ses en næsten tre meter lang messingplade med billeder og skrift indgraveret. Det er gravstenen over Erik Menved og dronning Ingeborg, som begge døde i 1319. Messingpladen viser de to kongelige. Ingeborg var svensk kongedatter. Hun og Erik Menved blev gift i 1296 i Helsinborg. Dronningen fødte mange børn, men de var alle dødfødte eller døde som spæde. Først det fjortende barn overlevede. Desværre var lykken kort. Barnet døde ved da det faldt ud af dronningens vogn, mens den kørte. Sorgen blev for stor for dronning Ingeborg. Hun trak sig efter sigende tilbage til Sankt Clara Kloster i Roskilde.

Linda
, for mere end 9 år siden

Citat: "Sorgen blev stor for dronning Ingrid." Skal vel være dronning Ingeborg, hvis det er Erik Menveds dronning, der er tale om?

I kirkens vestlige ende ses en næsten tre meter lang messingplade med billeder og skrift…

Dannebrog gav sejr

Kong Valdemar Sejr (1202-1241) blev lige som Valdemar den Store begravet i den kongelige gravkirke i…