Rørbæk Sø

Naturoplevelse

Af

Få kilometer nord for Gudenåens og Skjern Ås udspring i Midtjylland ligger den godt 3 kilometer lange Rørbæk Sø i usædvanlige smukke omgivelser. Den gennemløbes af Skjern Å, der krydser flere søer på sin vej mod Ringkøbing Fjord og Vesterhavet. Rørbæk Sø …

Naturoplevelser ved Rørbæk Sø

0 kommentar 0 anbefalinger

Jeg besøgte den i 2008 og har skrevet om det i bogen 'Danmark er en kvinde - på genopdagelse i den danske natur': »Fra den nordøstlige bred, hvor landskabet havde åbnet sig, var der intet andet at se end en vidstrakt sø, omkranset af et bælte af skov, eng og overdrev, der næsten lukkede sig om sig selv. Det var som at træde ind i et ukendt naturrige, indesluttet i sit eget storslåede panorama - sollyset lagde sig over søen som en sitrende belægning af spejlblankt kviksølv, og en svane krydsede vandspejlet i ensom majestæt. Hist og pist blandede rækker af nyudsprungne træer sig med deres nøgne artsfæller i det gryende forår, mens en kredsende fiskeørn fuldendte den forunderlige stemning, der hvilede over dette fortryllende landskab.« Det er et af de mest idylliske naturområder, jeg endnu har besøgt i Danmark.

Bidrag til Rørbæk Sø

Jeg besøgte den i 2008 og har skrevet om det i bogen 'Danmark er en kvinde - på genopdagelse …