Orange scene
Fakta

Skandinaviens største fest

Af

Roskilde Festival er en musikfestival, som hvert år afholdes i juni og juli på Dyrskuepladsen uden for Roskilde. Startet i 1971 på privat initiativ, men siden overtaget og drevet af Roskildefonden. Festivalen er baseret på frivilligt arbejde, og overskuddet går til…

Vis mere

Bidrag til Roskilde Festival

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Dannelsesrejsen til ”Smatten”

Tid / Periode 1971
2 kommentarer 2 anbefalinger

Roskilde Festival har flere gange været ramt af vejrets luner i form af skybrud, oversvømmelser og bundløst mudder. En prøvelse af dimensioner, også lugtmæssigt. Dette søle og ælte går i folkemunde under navnet ”Smatten”. Men på Roskilde Festival er sanitet og sikkerhed i top. Kort sagt en mønsterfestival. Det var derfor skæbnens ironi, da mængden en regnfuld nat i 2000 gik i panik, og ni personer blev klemt ihjel foran festivalens vartegn, den orangerøde Canopy scene. Katastrofen er markeret med ni træer omkring en sten med påskriften ”How fragile we are” (Hvor skrøbelige vi er). Mindelunden er samtidig symbol på den magi og livskraft, der har gjort Roskilde Festival til en slags dannelsesrejse for mange unge mennesker.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (2)

Inger Marie Andersen
, for mere end 6 år siden

Er den ulykke virkelig så mange år siden: 14 år ! Så er tiden sandelig racet afsted her for mig i 4000. - Jeg husker sommeren efter ulykken, det har været i 2001, hvor jeg så nogle unge personer gå med armbåndet for 2000 om deres håndled. Og der stod skrevet SORG over deres "grønne" ansigter, husker jeg tydeligt også i dag. - Død og ulykker rammer hårdere på mennesker, når de er unge mennesker og når det er deres jævnaldrende kammerater tilmed, det går ud over. Og det var så det også: her midt i den sjællandske idyl by Roskilde, hvor så store ulykker næsten aldrig har foregået i nyere tid.

Inge Heede Hertoft
, for mere end 8 år siden

Dannelsesrejse ligefrem???

Bidrag til Roskilde Festival

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Dannelsesrejsen til ”Smatten”

Roskilde Festival har flere gange været ramt af vejrets luner i form af skybrud, oversvømmelser og…

Billeder (2)