Medtag fortællinger fra stederne Udskriv
1001 fortællinger om Danmark Kulturarvsstyrelsens logo

Fortællinger på ruten

Eberts Villaby

Springvandet i Eberts Villaby

Et villakvarter på Amager

Af

I 1894 købte fabrikanten Hermann Ebert et nedlagt landbrug på Amager. Han udstykkede det, lavede et springvand i midten og et dertil hørende vandtårn på det højeste punkt og begyndte så at bygge villaer, som blev solgt til københavnske mellemklasseborgere på afbetaling, som var en helt ny betalingsform for huse på det tidspunkt. I slutningen af 1890´erne lå området langt uden for bymidten, så der skulle noget specielt til for at tiltrække køberne, derfor fik Ebert bygget et springvand, samt udskrev en offentlig konkurrence om hvad vejene skulle hedde. Arbejdet var en succes, og cirka 4 år efter indvieslen af området var samtlige grunde bebygget Husene har navne og stil efter forbilleder som Rosenborg, Rosenvold, Hindsholm, Alfheim mv. Eberts egen pragtbolig fik navnet Sans Souci og ligner en minikopi af Kejser Franz Josephs jagtslot i Bad Ischl. Villabyen står i dag som et grønt og ret ukendt åndehul i et ellers meget tæt bebygget område mellem Englandsvej og Amagerbrogade i København.

Offentligt tilgængelig

Eberts Villaby