Rud. Rasmussens snedkerier
Fakta

Møbelfabrikken på Nørrebro

Af

I 1869 grundlagde Rudolph Rasmussen en møbelfabrik. Imidlertid brændte værkstedet under udførelsen af opgaven med at levere møbler til Hotel d’Angleterre. Rudolph Rasmussen brugte erstatningssummen på 10.000 kroner til udbetalingen på ejendommen Nørrebrogade…

Vis mere

Bidrag til Rud. Rasmussens Snedkerier

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Fra skønvirke til Danish Design

Tid / Periode 1869 1875
1 kommentar 0 anbefalinger

Møbelfabrikken har fra sin spæde start specialiseret sig i det eksklusive. Rudolph Rasmussen kendte sine kunders smag særdeles godt. Nogle af de tidligst producerede møbler fra fabrikken kan i dag ses i Nationalmuseets Klunkehjem i Frederiksholms Kanal. Her finder man nogle af de såkaldte finere Møblementer, som Rud. Rasmussen fik skønvirkearkitekter som Bindesbøll og Dahlerup til at tegne for sig omkring 1890. Samarbejdet med tidens førende arkitekter fortsatte i det 20. århundrede, da fabrikken inviterede klassiske modernister som Kaare Klint og Mogens Koch til at tegne møbler. Senere blev også Børge Mogensen og Hans J. Wegner engageret. De moderne møbler er i dag hjørnestenen i firmaets produktion. Klints berømte safaristol bliver for eksempel stadig produceret og solgt hos Rud. Rasmussen.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Claus Bundgaard
, for mere end 3 år siden

Rud. Rasmussens Snedkerier findes ikke mere som virksomhed og bygningerne på Nørrebro rummer ikke længere møbelproduktion. Virksomheden er opkøbt af møbelfabrikken Carl Hansen & Søn og produktionen af et udvalg af Rud. Rasmussens designklassikere er flyttet til Carl Rasmussen & Søns faciliteter på Fyn.

Bidrag til Rud. Rasmussens Snedkerier

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (2)

Fra skønvirke til Danish Design

Møbelfabrikken har fra sin spæde start specialiseret sig i det eksklusive. Rudolph Rasmussen…

Historien om Rud. Rasmussens Snedkerier

"Rud. Rasmussens Fabrik for Egetræsmøbler" var blevet stiftet i 1869 og havde ligget i…

Billeder (3)

Videoer (1)

  • Video