Rundetårn set fra Krystalgade

Jernalderen kommer fra Rundetårn

Af

Rundetårn i midten af København er en del af et byggeri, der skulle samle lærdom, astronomisk indsigt samt fromhed. Fromheden fandt man i kirken, der oprindeligt var tiltænkt studenterne, fordi deres kirkerum på kollegiet Regensen var blevet for trang, lærdommen i…

Bidrag til Rundetårn, Trinitatiskirke

Oldsagerne i kirken

0 kommentar 0 anbefalinger

Rundetårn har altid tiltrukket mange mennesker. En af dem var H.C. Andersen. Han skriver i 1857 om biblioteket: ”Det er gjennem Rundetaarn, man kommer til Universitets-Bibliotheket, der hen over Kirkens Lofthvælvinger strækker sig som en stor Sal, hvis Boghylder danne Gader paa kryds og paa tvers. I Dybden, omtrent det Sted, hvor nede i Kirken Alteret staser, var da det oldnordiske Museum; her gjemtes tusindaarige gamle Steenkiler, Askekrukker og Oldtids-Sværd”. Rundetårn fungerede som forgængeren til Nationalmusset, og det var her, at Christian Jürgensen Thomsen fandt på at opdele oldtiden i tre tidsperioder sten-, bronze- og jernalder. En opdeling som bruges over hele verden i dag.

Oldsagerne i kirken

Rundetårn har altid tiltrukket mange mennesker. En af dem var H.C. Andersen. Han skriver i 1857 om …

En komet i astronomiens verden

Videnskab og astronomi var populære emner i århundredet efter reformationen. Det gjaldt også i…