Karen Blixen 1950'erne

Karen Blixens hjem

Af

Den ældste del af Rungstedlund er fra omkring 1680. Dengang var ejendommen en kro, der betjente de vejfarende mellem København og Helsingør. Flere berømte personer har boet på Rungstedlund, blandt andre forfatterne Ludvig Holberg og Johannes Ewald. Ejendommen er i …

Bidrag til Rungstedlund

Baronessen fra Afrika

0 kommentar 0 anbefalinger

Karen Blixen forlod først Rungstedlund som 28-årig, da hun i 1913 drog til Afrika for at gifte sig med baron Bror Blixen. Parret drev en kaffeplantage i Kenya, men ægteskabet endte i skilsmisse. Et forhold til eventyreren Denys Finch-Hatton endte med dennes død i 1931. Samme år gik plantagen konkurs, og Karen Blixen måtte forlade Afrika. Tilbage på Rungstedlund, vendte Karen Blixen nederlaget til sejr gennem sit særprægede forfatterskab. Året før sin død udtrykte hun det således: ”Vist er det en stor lykke at kunne forvandle de ting, der hænder en, til historier. Det er måske den eneste fuldkomne lykke, et menneske kan finde i livet. Men på samme tid, uforklarligt for de uindviede, et tab, endogså en forbandelse”.

Karen Blixen forlod først Rungstedlund som 28-årig, da hun i 1913 drog til Afrika for at gifte sig…

Modet til at leve