Dansk Industri Syndikat

En økonomisk katastrofe

Af

I 1918 ejede eksportfirmaet Transatlantisk Handelskompagni store dele af området i Københavns Nordhavn. Området var toldmæssig frihavn og blev benyttet til opbevaring af eksportvarer. Handelskompagniet var skabt af gullaschbaronen Harald Plum. Foruden pakhuse og…

Bidrag til Russisk handelskompani, Nordhavn

Danmarks største sabotageaktion

1 kommentar 0 anbefalinger

”Alle sabotørers drøm” som et medlem fra Borgerlige Partisaner også kendt som BOPA udtrykte det om en ødelæggelse af Dansk Industri Syndikat. Den 22. juni 1944 kørte to lastbiler fra modstandsgruppen BOPA gennem porten til geværfabrikken på Århusgade/Glückstadtsvej. Begge biler var tungt lastede med sprængstof. Tidligere havde der været en del mindre forsøg på sabotage af våbenfabrikken, der lidt for velvilligt leverede store mængder våben til Nazityskland, heriblandt det velkendte Madsen maskingevær. Denne gang skulle det gøres ordentligt, og de 400 kg. sprængstof blev fordelt omkring i bygningen, og ved et kæmpe brag blev bygningen raseret i Danmarks største sabotageaktion.

Rikke

Meget spændende historie:)