Sæby

En stille by i Nordjylland

Af

I middelalderen tilhørte Sæby biskopppen af Børglum Kloster. De fleste danske byer tilhørte ellers kongen. Sæby voksede op omkring Mariested Kloster, da det blev bygget i 1462-1475. Byen fik købstadsprivilegier i år 1524. Men allerede tolv år senere blev den…

Bidrag til Sæby

Far til Fire langt ude på landet

1 kommentar 0 anbefalinger

Sæby lagde i 1955 ansigt til optagelser til filmen ”Far til Fire på Landet” – den tredje film i serien. Tidens mest populære skuespillere, Karl Stegger, Birgitte Bruun og Ib Mossin, tog turen fra København til det lille fiskerleje. Bodil Kjer var selvfølgelig også med – om end i elefantudgave. Her i den stillestående fiskerby gav havnen og klitterne skuespillerne et afbræk fra det hektiske liv i hovedstaden. Det var fattigdom og marginalisering, der havde sat udviklingen i stå i Sæby – og i mange andre danske kystbyer. Men i filmens verden blev det stillestående samfund forvandlet til ren provinsidyl, hvor byfolkene kunne nyde deres velfortjente ferie.

B. Pedersen
, for mere end 4 år siden

I Far til fire på landet er der et dejligt lille hus, med en gammel idyl, men hvor i Sæby ligger fru Mikkelsens hus i dag? Er det et sted, hvor man kan leje sig ind i dag til en lille miniferie? Venlig hilsen B. Pedersen

Bidrag til Sæby

Sæby lagde i 1955 ansigt til optagelser til filmen ”Far til Fire på Landet” – den tredje…