Sæby Kirke ved Tissø
Fakta

Esbern Snares gård og død

Af

Herregården Sæbygård og Sæby Kirke ligger ved Tissø i Vestsjælland. De kan gennem skriftlige kilder og bygningernes udformning følges tilbage til 1100-tallet. Dengang tilhørte stedet Esbern Snare. Han var medlem af den magtfulde Hvideslægt. Kirkens ældste dele…

Vis mere

Bidrag til Sæby Kirke og Voldsted

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Kriger skubbet i døden af konen

Tid / Periode 1128 1204
1 kommentar 1 anbefalinger

Esbern Snare (1128-1204) er fremhævet for sit mod og krigerisk snilde i Saxos Danmarkshistorie kort efter 1208. Han tilhørte den tidlige middelalders magtelite. Som ung deltog han i blodige magtkampe, der gjorde fosterbroren til enekonge med navnet Valdemar den Store. Senere var Esbern Snare med til at erobre og kristne det nuværende Nordøsttyskland. Døden indhentede først den kampvante kriger hjemme, nemlig på Sæbygård. Det siges, at han faldt så uheldigt på en trappe, at han ”slog sin hals sønder”. Eftertiden har gættet på, at hans unge kone nummer tre fik ham ekspederet af vejen. Hun stak derefter af med kong Valdemar Sejr (1170-1241). Med ham fik hun sønnen Knud, som blev født på et tidspunkt mellem 1205 og 1211. Knud blev hertug af Blekinge.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Inge Heede Hertoft
, for mere end 4 år siden

Det er muligt, at den skønne Helena hjalp Esbern Snare lidt på vej. Men i øvrigt findes der alle mulige gruelige historier om Hviderne. Historien skrives som bekendt af sejrherrerne. Og Hviderne tabte den lange strid med kongehuset om magten i landet.

Bidrag til Sæby Kirke og Voldsted

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Kriger skubbet i døden af konen

Esbern Snare (1128-1204) er fremhævet for sit mod og krigerisk snilde i Saxos Danmarkshistorie kort…

Billeder (2)