Sandbjerg

Adelspalæ ved Alssund

Af

Herregården Sandbjerg nær Sønderborg er grundlagt af hertug Hans den Yngre i 1572. Han anlagde også dæmningen ud mod Alssund og slotssøen. I 1673 blev godset overtaget af Conrad Reventlow, som i 1685 fik det gjort til grevskabet Reventlow. Sandbjerg tilhørte…

Bidrag til Sandbjerg

Den ukendte bror

1 kommentar 0 anbefalinger

Det siges, at den midterste i en søskendeflok har det svært. Det er nok også svært af have berømte slægtninge, hvis man ikke selv driver det vidt. Conrad Georg Reventlow led under begge dele. Han var lillebror til landboreformernes hovedmand, Christian Ditlev Frederik Reventlow, og storebror til Johan Ludvig Reventlow, der var pioner for dansk skolevæsen. Hans egen karriere var en fiasko, og hans brødre regnede ham ikke. Men Conrad Georg Reventlow gennemførte mere vidtgående landboreformer på sit gods, end brødrene gjorde på deres. I 1787-88 solgte han fæstegårdene til bønderne og udstykkede herregården. Han fik en fast indkomst og penge til at bygge det nye palæ, smukt beliggende ud til Alssund.

Erling Nissen
, for mere end 8 år siden

Hej Carsten (tillader mig at kalde dig ved fornavn) Jeg havde den fornøjelse at høre dig i Broager den 22. februar, hvor du holdt foredrag over emnet Hertugdømmet Glückborg og dets besiddelser på Broagerland og Sundeved i 1622-1779. Derfor var det pudsigt at se din fortælling om Rewentlow på Sandbjerg Slot, hvor du bl.a. skiver, at han i 1788-1789 solgte fæstegårdene bønderne. Det er nemlig anledningen til at jeg kom ind på denne side. Jeg sidder med et Ejendoms- og Frihedsbrev underskrevet den 1. maj 1790 af Conrad Reventlou (sådan er det stavet) til Jakob Philipsen i Sotrup (som er min familie). Har du kendskab til om, der findes en fæsteprotokol fra Sandbjerg slot ? Kan ikke finde nogen på Landsarkivets hjemmeside. Mede venlig hilsen

Den ukendte bror

Det siges, at den midterste i en søskendeflok har det svært. Det er nok også svært af have…