Sandholmlejren
Fakta

Fra kaserne til asylcenter

Af

Asylcentret Center Sandholm, Sandholmlejren, ligger cirka 30 kilometer nord for København. De gamle, gule kasernebygninger er opført 1909-12 og var fra 1945 til 1985 Den Kongelige Livgardes kaserne. I 1985 overtog Dansk Røde Kors Sandholmlejren, der 2. januar 1986 …

Vis mere

Bidrag til Sandholmlejren, Sandholmgårdsvej 40 3460 Birkerød

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Hverdag i asylcentret

Tid / Periode 1985 2008
1 kommentar 1 anbefalinger

Familierne bor sammen i to værelser, mens enlige bor sammen med andre enlige af samme køn. Beboerne kan frit komme og gå som de vil. Nogle af asylansøgerne er påvirket af deres ophold på op til syv år i Sandholmlejren. En del har voldsomme oplevelser med i bagagen. De voksne asylsøgere kan modtage undervisning og have aktiveringsjobs. Børnene går afhængig af deres alder i asylcentrets legestue, Dansk Røde Kors skole eller i den lokale kommuneskole. I 2008 samlede demonstrationen ”Luk lejren” over 1.000 mennesker fra det autonome miljø. De demonstrerede for en lukning af Sandholmlejren, og det endte med en konfrontation mellem politiet og demonstranterne.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Per-Olof Johansson
, for mere end 9 år siden

Postadressen er åbenbart Birkerød - det skal man ikke lade sig forvirre af. Sandholm ligger i Allerød Kommune, Blovstrød sogn.

Bidrag til Sandholmlejren, Sandholmgårdsvej 40…

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Hverdag i asylcentret

Familierne bor sammen i to værelser, mens enlige bor sammen med andre enlige af samme køn.…

Billeder (4)