Sankt Hans Hospital
Fakta

Den psykiske kurmetode

Af

Med overlæge Johan Henrik Seidelins ansættelse i 1816 regnes Sct. Hans Hospital som et egentligt sindssygehospital. Hospitalet fungerede tidligere som en stiftelse for pestsmittede, fattige og sindssyge, og i slutningen af 1600-tallet blev det anvendte navn…

Vis mere

Bidrag til Sankt Hans Hospital

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

"Gjennem mørke til lys"

Lyt til fortællingen
Tid / Periode 1816
1 kommentar 0 anbefalinger

”Og nu blev jeg gjennem flere lange Gange ført til en Stue – en Celle… I denne celle blev jeg klædt af, bedøvet, indespærret og forladt uden Sygeplejerske, uden saa meget som et Glas koldt Vand, ene med min Sygdom og min Sjæleangst… Endelig kom der en nat… da vaagnede jeg pludselig, og idet jeg satte mig opreist i Sengen for at rette paa min Hovedpude, læste jeg paa Vaaret ved Skinnet af Gaslygten udenfor Forbogstaverne til ”St. Hans Hospital” – i et Nu forstod jeg det Hele…fattede min grufulde Stilling – at jeg ikke i det Øieblik blev afsindig af Rædsel, skylder jeg kun Guds Naade.” Regitze Barner om sin korte indlæggelse på Sct. Hans Hospital i 1899.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Inger Marie Andersen
, for mere end 10 år siden

I helt gammel tid på Sankt Hans Hospitel, blev patienter med religiøse anfægtelser ikke betragtet som sindssyge, og de fik positiv særbehandling, har jeg ladet mig fortælle. Man må kalde det positiv særbehandling, ar hun kun var der i kort tid. Hun har været heldig, for datiden. Mvh.

Bidrag til Sankt Hans Hospital

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

"Gjennem mørke til lys"

”Og nu blev jeg gjennem flere lange Gange ført til en Stue – en Celle… I denne celle blev jeg…

Billeder (1)