Shell raffinaderi, Fredericia
Fakta

Sort guld i danske farvande

Af

Shell Raffinaderiet i Fredericia behandler olieprodukter fra de danske felter i Nordsøen. Raffinaderiet blev opført 1963-66 og dækkede oprindelig cirka 70 hektar, i dag næsten det dobbelte. Sammen med raffinaderiet blev der opført et jettyhoved, en anløbsbro for…

Vis mere

Bidrag til Shell raffinaderi, Fredericia

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Danmark som olie- og gaseksporterende nation

Tid / Periode 1963
1 kommentar 0 anbefalinger

For mange kommer det som en overraskelse, at Danmark er et – ganske vist lille – olie- og gaseksporterende land. I 1962 fik det danske rederi A.P. Møller koncession på at udvinde olie og gas i den danske del af Nordsøen. I partnerskabet Danish Underground Consortium søgte man efter olie og fandt det for første gang i 1966, uden at det fik nogen stor kommerciel betydning. I 1969 fandt Norge imidlertid store mængder olie tæt på det danske område, og eftersøgningen blev intensiveret. Oliefelterne Dan og Gorm blev fundet i begyndelsen af 1970'erne, og dermed begyndte det danske olieeventyr. I 1972 blev den første danske olie udvundet i Dan-feltet i Nordsøen. Gorm-feltet, der er Danmarks hidtil mest kostbare industriprojekt, blev udnyttet fra 1981.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Kim Armand
, for mere end 2 år siden

Shell-terminalen, som indskibningshavnen for Raffinaderiet kaldes, har historie som oliehavn helt tilbage til 1920! Der er dog ingen tvivl om at kapaciteten blev øget efter raffinaderiets ibrugtagning, ligesom pipelines mellem terminalen og raffinaderiet var en væsentlig del af raffinaderiets anlægsarbejder.

Bidrag til Shell raffinaderi, Fredericia

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Danmark som olie- og gaseksporterende nation

For mange kommer det som en overraskelse, at Danmark er et – ganske vist lille – olie- og…

Billeder (1)