Malernes samlingssted

Af

Brøndums Hotel ligger på Anchersvej 3 i Skagen. Hotellet var fra 1870’erne samlingspunkt for skagensmalere som Peder Severin Krøyer, Anna og Michael Ancher. Arkitekten Ulrik Plesner stod for flere udvidelser af Brøndums Hotel omkring århundredeskiftet. Dele af…

Bidrag til Skagen og Brøndums Hotel

Ustandseligt spisende kunstnere

10 kommentarer 7 anbefalinger

Brøndums spisesal dannede rammen om skagensmalernes sociale liv. Tidens toneangivende litterat Georg Brandes beskrev samværet, så man skulle tro, at kunstnerne aldrig bestilte andet end at hænge ud sammen. ”Det hele selskab sad fra Morgen til Aften om bordet hos Brøndums, ustandseligt spisende, drikkende, debatterende, drøftende, modsigende, fældende. Et par Gange om Dagen rejste man sig fra Bordet og gik i Vandet.” P.S. Krøyers maleri Ved frokosten fra 1883 viser den venskabelige og festlige stemning blandt kunstnerne. Billedet hænger i Brøndums spisesal sammen med en frise af portrætter af de personligheder, der blev optaget i kunstnerkredsen. Brøndums spisesal fremstår som et mindesmærke over skagensmalernes nære fællesskab.

Inge Heede Hertoft
, for 1 dag siden

Nu kan denne her historie vist ikke tåle flere reklamer for diverse udlånsfirmaer. Det er misbrug af 1001 Fortællinger og møgirriterende. Jeg har anmeldt til administrator.

Petra Larsen
, for 3 dage siden

Kan kun tilslutte mig. Det er et fantastisk sted, at nyde en kop kaffe og en kage eller bare en drink i solen. Skal helt klart forbi igen meget snart ;o) Petra fra låneportalen http://quick-laan.dk

Hannah Laursen
, for 17 dage siden

Helt klart et besøg værd. Morten: jeg synes det kommer meget an på hvornår på året du besøger stedet, men man vil helt sikkert mærke at flere 'Hellerup'-typer er der i visse uger af sommeren, frem for fra 10 år siden. Jeg skal derop til sommer - har lige bestilt med hjælp herfra: http://www.fairbanker.com

Hannah Laursen
, for 17 dage siden

Helt klart et besøg værd. Morten: jeg synes det kommer meget an på hvornår på året du besøger stedet, men man vil helt sikkert mærke at flere 'Hellerup'-typer er der i visse uger af sommeren, frem for fra 10 år siden. Jeg skal derop til sommer - har lige bestilt med hjælp <a href="http://www.fairbanker.com">herfra</a>

Ann Christiansen
, for 3 måneder siden

Jeg kommer her flere gange om året - det skønneste sted! Det er værd at tage en tur herop, bestille en medaljon og en kop kaffe og bare være til. Se det som en investering i din livskvalitet! https://fair-laan.dk/laan-penge/

Brøndums spisesal dannede rammen om skagensmalernes sociale liv. Tidens toneangivende litterat…

Om Anne Anchers Bror