Fakta

Malernes samlingssted

Af

Brøndums Hotel ligger på Anchersvej 3 i Skagen. Hotellet var fra 1870’erne samlingspunkt for skagensmalere som Peder Severin Krøyer, Anna og Michael Ancher. Arkitekten Ulrik Plesner stod for flere udvidelser af Brøndums Hotel omkring århundredeskiftet. Dele af…

Vis mere

Bidrag til Skagen og Brøndums Hotel

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Ustandseligt spisende kunstnere

Lyt til fortællingen
Tid / Periode 1874 1900
7 kommentarer 7 anbefalinger

Brøndums spisesal dannede rammen om skagensmalernes sociale liv. Tidens toneangivende litterat Georg Brandes beskrev samværet, så man skulle tro, at kunstnerne aldrig bestilte andet end at hænge ud sammen. ”Det hele selskab sad fra Morgen til Aften om bordet hos Brøndums, ustandseligt spisende, drikkende, debatterende, drøftende, modsigende, fældende. Et par Gange om Dagen rejste man sig fra Bordet og gik i Vandet.” P.S. Krøyers maleri Ved frokosten fra 1883 viser den venskabelige og festlige stemning blandt kunstnerne. Billedet hænger i Brøndums spisesal sammen med en frise af portrætter af de personligheder, der blev optaget i kunstnerkredsen. Brøndums spisesal fremstår som et mindesmærke over skagensmalernes nære fællesskab.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (5)

Christian Gade
, for mere end 5 år siden

Spændende læsning, det er dejligt at se at der er noget der bliver bevaret. Især i den by, hvor der er stor fokus på at forny alle de gamle gule huse. Jeg foretrækker min murermester villa i røde sten, hvor der altid skal være plads i budgettet til let vedligehold. jeg finder i øvrigt gerne forslag til løsninger på netop det, her inde på https://lavselvguiden.dk Det er en dejlig side det her, tak for god læsning.

Frederik Hansen
, for mere end 6 år siden

Skagen emmer af historie, og er absolut et besøg værd eneste sommer. Brugte lidt tid på siden https://bedsteonlinecasinoer.dk. Kan virkelig anbefales. God sommer:-)

, for mere end 7 år siden

Skønt sted :-)

Kenneth Karl Nielsen
, for mere end 8 år siden

Skagen er et fantastisk sted, hvor jeg kommer hvert eneste år.

, for mere end 11 år siden

Er det blevet til sådan et liebhaverhotel hvor alle dem fra Hellerup kommer om sommeren ? Eller har det bevaret sin autencitet ? Ikke at det ene er bedre end det andet, jeg er bare nysgerrig :)

Bidrag til Skagen og Brøndums Hotel

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (2)

Ustandseligt spisende kunstnere

Brøndums spisesal dannede rammen om skagensmalernes sociale liv. Tidens toneangivende litterat…

Om Anne Anchers Bror

Omkring år 1880, da han selv var midt i 20erne, overtog Christen Degn Brøndum Brøndums Hotel. Han…

Billeder (10)