Genskabt natur
I marts 1962 gik gravemaskinerne i gang med at dræne 4000 hektar naturenge i Skjern Ådalen. Forud var der gået en ophedet debat om det rimelige i at vinde ny landbrugsjord på bekostning af naturen, når der var overskud af landbrugsvarer. Landbrugsministeriet…
De ødelægger jo naturen, mand!
Velfærdssamfundets skiftende syn på naturen illustreres af en anekdote, der fortælles om formanden for det lodsejerudvalg, som gennemtrumfede reguleringen af Skjern Å i 1960'erne. Som anerkendelse af formandens personlige indsats for århundredets største landvindingsprojekt havde Hedeselskabet indstillet ham til et ridderkors. Da han var i København for at sige tak for udmærkelsen hos kong Frederik den Niende, benyttede han lejligheden til at spørge, om ikke Hans Majestæt kunne tænke sig at komme over for at se deres arbejde? Et kongebesøg kunne jo skabe opmærksomhed og give en positiv omtale af det forkætrede projekt. Men Frederik den Niende svarede: ”Nej, De ødelægger jo naturen, mand!”
- Anbefal Log ind eller opret profil for anbefale
- Send
- Del
- Del på facebook
- Tilføj din egen fortælling
Kommentarer til fortællingen (1)

Tak for en god historie. Det var skønt at få 'opdateret' min vage viden om Skjern å, jeg vidste for eksempel ikke, det også havde påvirket Ringkjøbing fjord så meget. Det var en helt rigtig kommentar fra kongen, og så er det godt at vide, de royale også tænker på naturen.
Bidrag til Skjern Å
Bidrag med en fortælling om stedet
Bidrag med et eller flere billeder
Bidrag med video
Bidrag med links
Fortællinger (1)
De ødelægger jo naturen, mand!
Velfærdssamfundets skiftende syn på naturen illustreres af en anekdote, der fortælles om…