Nordre pumpestation
Fakta

Genskabt natur

Af

I marts 1962 gik gravemaskinerne i gang med at dræne 4000 hektar naturenge i Skjern Ådalen. Forud var der gået en ophedet debat om det rimelige i at vinde ny landbrugsjord på bekostning af naturen, når der var overskud af landbrugsvarer. Landbrugsministeriet…

Vis mere

Bidrag til Skjern Å

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

De ødelægger jo naturen, mand!

Lyt til fortællingen
Tid / Periode 1962 1968
1 kommentar 4 anbefalinger

Velfærdssamfundets skiftende syn på naturen illustreres af en anekdote, der fortælles om formanden for det lodsejerudvalg, som gennemtrumfede reguleringen af Skjern Å i 1960'erne. Som anerkendelse af formandens personlige indsats for århundredets største landvindingsprojekt havde Hedeselskabet indstillet ham til et ridderkors. Da han var i København for at sige tak for udmærkelsen hos kong Frederik den Niende, benyttede han lejligheden til at spørge, om ikke Hans Majestæt kunne tænke sig at komme over for at se deres arbejde? Et kongebesøg kunne jo skabe opmærksomhed og give en positiv omtale af det forkætrede projekt. Men Frederik den Niende svarede: ”Nej, De ødelægger jo naturen, mand!”

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Bente Kristoffersen
, for mere end 12 år siden

Tak for en god historie. Det var skønt at få 'opdateret' min vage viden om Skjern å, jeg vidste for eksempel ikke, det også havde påvirket Ringkjøbing fjord så meget. Det var en helt rigtig kommentar fra kongen, og så er det godt at vide, de royale også tænker på naturen.

Bidrag til Skjern Å

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

De ødelægger jo naturen, mand!

Velfærdssamfundets skiftende syn på naturen illustreres af en anekdote, der fortælles om…

Billeder (1)