Skovskole, Nøddebo

Skolen i skoven

Af

Skovskolen i Nødebo nord for Hillerød blev tegnet af arkitekt Gehrdt Bornebusch. Byggeriet blev begyndt i 1980’erne, og Skovskolen stod færdig i 1996. Skovskolen danner de fysiske rammer for Center for Skov og Landskab under Københavns Universitet. Centeret rummer…

Bidrag til Skovskole, Nøddebo

Skovfolket på skolebænken

2 kommentarer 0 anbefalinger

Den oprindelige skovskole blev oprettet i 1948 som en selvstændig institution. Dengang flyttede skolen ind i træbarakker i Kagerup – ikke langt fra Nødebo, hvor skolen ligger i dag. Siden blev skolen en del af Københavns Universitet. Skovskolen i Nødebo gennemfører en række specialuddannelser indenfor skovbrugsdrift. Uddannelsen til skov- og landskabsingeniør er en fire år lang videregående uddannelse. Den afsluttende del af studiet er opdelt i en skovbrugs- og en landskabslinje. Uddannelsen kombinerer skoleundervisning og praktik i skovbrug. Erhvervsuddannelsen til skov- og naturtekniker er en treårig faglært uddannelse. Der kan man specialisere sig inden for skovbrug, landskabspleje, træindustri og formidling. Uddannelsen af skovarbejdere ved Skovskolen omfatter også en række kurser for medarbejdere i skovbrugssektoren. Skovskolen gennemfører også internationale forskningsprojekter om skovbrugsuddannelser og rådgivningstjenesten.

Rebecca In Hwa Frederiksen
, for mere end 7 år siden

Kære Inge. Det kan jeg godt forstå. Hvis du er mere interesseret, så kan du følge de to links nederst på denne side og se billeder af skovskolen.

Inge Heede Hertoft
, for mere end 7 år siden

Det er et spøjst valg at udnævne noget, der beskrives som en arkitektonisk perle, som "dagens sted" - uden et eneste billede?!? - Man sidder og tænker: Nå - og???

Den oprindelige skovskole blev oprettet i 1948 som en selvstændig institution. Dengang flyttede…