Sniphøj

Jættestue med to kamre

Af

Sniphøjjættestuen ved Snæbum er en såkaldt dobbeltjættestue. Den har altså to kamre med hver sin indgang i samme høj. Cirka hver tiende af Danmarks omkring 500 jættestuer er dobbeltjættestuer. Langt de fleste af dem findes på Sjælland. Dobbeltjættestuerne…

Bidrag til Sniphøj

Mest plads til venstre

Tid / Periode -3400 -3000
0 kommentar 0 anbefalinger

De to kamre i i Sniphøjjættestuen er ikke helt ens. Som i næsten alle dobbeltjættestuer er der lidt forskel på højre og venstre kammer. Det venstre kammer er altid det største eller mest velbyggede set udefra. Det kan være længere eller højere. Det kan også være bygget af større, pænere eller på anden måde mere velegnede sten. Det er særligt udpræget i Sniphøj. Gangen ind til det højre kammer er smal og lav, og inde i kammeret kan de færreste stå oprejst. Gangen ind til det venstre kammer er meget højere, og inde i kammeret er der næsten to meter til loftet. Det venstre kammer er bygget af langt de største sten.

Bidrag til Sniphøj

De to kamre i i Sniphøjjættestuen er ikke helt ens. Som i næsten alle dobbeltjættestuer er der…