Søborg Kirke

Ærkebiskoppens kirke

Af

Landsbyen Søborg voksede frem ved ærkebiskop Eskils borg, Søborg. Kirken var oprindeligt cirka 30 meter lang og bygget af teglsten omkring år 1200. Tårn, sakristi og våbenhus er yngre. Før tårnet blev bygget, har der muligvis været en forhal i skibets vestlige …

Bidrag til Søborg Kirke

Dansk kopi af maleri fra Italien

1 kommentar 0 anbefalinger

I nichen til kirkeskibets tilmurede norddør er et maleri, som forestiller Jomfru Maria med barnet. Billedet er signeret Kr. Zahrtmann 1909. Maleren Kristian Zahrtmann tilbragte somrene i 1883-1911 i den lillebitte italienske by Civita d'Antino. Her opnåede han at blive æresborger. Lyset i bjergbyen tiltrak også andre danske kunstnere, og stedet blev en slags italiensk Skagen. Med maleriet i Søborg Kirke har Zahrtmann kopieret sig selv. I 1893 malede han nemlig billedet af Jomfru Maria og Jesusbarnet til kirken i Civita d'Antino. I 1915 blev området ramt af et voldsomt jordskælv, og kirken gik til grunde. Når Zahrtmann ikke var i Italien, boede han på Frederiksberg. Kunstnerens hus lå på det, som i dag hedder Zahrtmanns Plads.

Kresten Tommerup
, for mere end 9 år siden

Inde i kirken findes - udover den allerede nævnte teglsten med runeinskription i kirkens ydermur - endnu en runeinskription i form af en sen runesten med inskriptionen "Ave Maria" (auæ maria). Stenen har muligvis oprindelig været et kistelåg.

I nichen til kirkeskibets tilmurede norddør er et maleri, som forestiller Jomfru Maria med barnet. …