Søborg Sø enestående landvindingsdesign

Trægt tørlægningstempo

Af

Den tørlagte Søborg Sø ligger 5 km syd for Gilleleje. Søbunden ligger kun 1 meter over havet og består af seks meter tykke lag af fed dyndjord, med spor efter fjordstadier fra Stenalderhavet. Tørlægningen er foregået i mange faser. Den påbegyndtes 1795-1803 med…

Feilbergs mesterværk

0 kommentar 0 anbefalinger

Kulturingeniør Peter Berend Feilberg (1835-1925) var en af 1800-tallets dygtigste og mest benyttede vandbygningsekspert. Han blev uddannet i landbrug på Polyteknisk Læreanstalt i 1850’erne og deltog sidenhen i udtørringen af Sjørring Sø i Thy og Næsbyholm Sø i Skåne. Feilberg er mest kendt for sit livsværk som inspektør ved Søborg Sø, hvor han var beskæftiget 1872-1896 og efterfølgende forpagtede Søborggård indtil 1910. Han foretog studierejser til Tyskland, Holland, Sverige og Norge, var censor ved Landbohøjskolen 1878-1898 og statens tilsynsførende med Hedeselskabets Eng- og Mosevæsen 1896-1899. F. B Feilberg har fået opkaldt en vej opkaldt efter sig i Gilleleje, og der er sat en mindesten ved Nordvang i vejkrydset ud mod Søborg Slotsruin

Bidrag til Søborg Sø

Kulturingeniør Peter Berend Feilberg (1835-1925) var en af 1800-tallets dygtigste og mest benyttede…