Søbygård
Fakta

Kongelige voldgrave på Ærø

Af

Voldstedet Søby Volde ligger ved det tørlagte Vitsø Nor på Ærø. Voldstedet består af en stor hovedbanke, der er beskyttet af to voldgrave og en mellemvold mod nord. Uden for voldene ligger forborgen på endnu en banke. Det er formentlig et kongeligt borganlæg…

Vis mere

Bidrag til Søbygård og Voldsted

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Vilde natlige hundejagter

Tid / Periode 1100 1200
1 kommentar 1 anbefalinger

En gammel spøgelseshistorie fortæller, at der engang levede en herremand på Søbygård, som var kendt for at være en frygtelig jæger. Efter hans død fortsatte den vilde jagt, og hver nat kan man høre ham fare afsted gennem luften med sit vilde jagtselskab fulgt af et stort kobbel hunde. Den slags beretninger om herremænds vilde jagt fra det hinsides går igen i mange danske sagn. Porte springer op på slotte og herregårde, hestehove genlyder på nattens øde gårdspladser og hundeglam og horn lyder over mark og vang. Mest kendt er nok kong Valdemars vilde nattejagt over Sjælland. En vise fortæller, at jagten får mangen en arm bonde til at korse sig ved nattetide, når jægere og jagthunde suser vildt forbi ham.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Bent Juul Sørensen
, for mere end 2 år siden

Den rette betegnelse er “Vitsø” og ikke Vitsø Nor. Sidstnævnte er noget københavneri og en forfynskelse af et slesvigsk stednavn.

Bidrag til Søbygård og Voldsted

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Vilde natlige hundejagter

En gammel spøgelseshistorie fortæller, at der engang levede en herremand på Søbygård, som var…

Billeder (2)

Links (1)