Sølvgade Kaserne, 1
Fakta

Sølvgade Kaserne er med sin F-formede grundplan et af Danmarks mest imponerende barokke komplekser. Anlægget er opført på den tidligere Sankt Anna Kirkegårds grund i 1765-71 efter tegninger af arkitekt Nicolas-Henri Jardin. Byggeriet består af to hovedfløje i…

Bidrag til Sølvgade Kaserne

En varmere vinter for kongens soldater

0 kommentar 0 anbefalinger

Indtil anden halvdel af 1700-tallet var det ikke normalt med indkvartering i kaserner. Sædvanligvis var soldater indkvarteret to og to hos byens borgere. De måtte ikke alene dele seng, men også sengetøj. I de kolde vinternætter var de trange forhold en fordel for soldaterne, der også kunne dele kropsvarme. Ved indkvarteringen i Sølvgades kaserne boede mellem 6 og 16 soldater i hvert rum. Rummene var forsynede med ildsteder, hvor soldaterne selv kunne lave mad. Møblementet var tomandssenge, et bord samt nogle stole og bænke. Under taget var tørreloft og pudsestue. I kælderen var der fælles grovkøkken, vaskerum og en lille købmand. Indkvarteringen i de nye flotte, lyse rum var et betydeligt socialt fremskridt for soldaterne i hæren.

Indtil anden halvdel af 1700-tallet var det ikke normalt med indkvartering i kaserner. Sædvanligvis…