Sønderborg Slot

Stærk bevogtning mod syd

Af

Det gamle Sønderborg Slot ligger midt i Sønderborg på næsset mellem Alssund og Flensborg Fjord. Omkring 1200 blev en tårnborg bygget på stedet. Den blev udbygget gennem middelalderen til et stærkt ringmurskastel. 1549-71 ombyggede kong Christian den Tredje borgen…

Bidrag til Sønderborg Slot

Sønderborg slot

0 kommentar 0 anbefalinger

Jeg er født og opvokset i Sønderborg og som en naturlig ting er jeg kommet meget tit på Sønderborg slot og efter museet "1864" blev bygget på Dybbøl Banke har jeg også besøgt det ret ofte. Jeg har altid været meget glad for, at komme begge steder, der jo specielt fortæller om den sønderjyske historie. Begge steder er virkelig værd, at besøge, da der bliver gået i dybden med historien. Jeg kan godt anbefale et besøg, hvis I kommer på de kanter. Mange hilsner, Andreas Topholm-Hansen.

Kongens mytiske vandring om det runde bord

1532 blev Christian den Anden efter mange års krig og uro afsat som konge. Han blev spærret inde…