Gård

Et helstøbt skippermiljø

Af

Sønderho er et af de mest helstøbte skippermiljøer i Danmark. Sø- og skibsfart blev muliggjort, da Fanøs beboere købte øen af Kronen i 1741. Hermed blev der også givet ret til at drive søfart og Sønderho blev i første del af 1800 årene en af Danmarks store…

Bidrag til Sønderho, Fanø

Danmark regeres fra Sønderho

2 kommentarer 1 anbefalinger

I Information kunne man den 14. juli 1956 læse: "Atter engang styres land og rige fra Sønderho, hvor Viggo Kampmann, der tillige fungerer som arbejds- og økonomiminister samt boligminister, er paa 'lang weekend' og kan gaa i vandet sammen med undervisningsminister Julius Bomholt, der ferierer paa Fanø. Finansministeren, der tog til Fanø torsdag aften, ventes tilbage til København tirsdag aften eller onsdag morgen. I mellemtiden kan hurtig kontakt med den fungerende regeringschef kun opnaas over den offentlige samtalestation i Sønderho, hvorfra bud kan skikkes efter ham". Julius Bomholt blev i 1961 landets første kulturminister. Ved sin død i 1969 testamenterede han sit sommerhus til nordiske forfattere, som på skift kan bo her gratis og hente ny inspiration.

Mette Bom
, for mere end 8 år siden

så er Sønderho kåret som Danmarks smukkeste landsby: http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2011/03/15/073159.htm?rss=true

Mette Bom

Sønderho er fantastisk smuk og herlig. En tur på Hønen kan give ro til selv den mest rastløse sjæl.