Sorø Akademi
Fakta

Fra munkekloster til eliteskole

Af

Sorø Akademi bygger videre på biskop Absalons cistercienserkloster fra 1162. Efter reformationen overtog kongen klostergodset. I 1586 indrettede Frederik den Anden en kostskole for 390 adelige og borgerlige børn. I 1623 oprettede Christian den Fjerde et akademi for…

Vis mere

Bidrag til Sorø Akademi

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Elitens sorte skole

Tid / Periode 1586 2009
1 kommentar 0 anbefalinger

I århundreder har Sorø Akademis skole fungeret som en traditionsbunden og striks kostskole for elitens børn. I sine erindringer skriver den socialdemokratiske socialminister Karl Kristian Steincke om sin skolegang på Sorø Akademi i 1890´erne: ”Den Lærer, vi måske havde størst respekt for, var Zoffmann, naturhistorielæreren (...) ingen forstod som han at holde disciplin, og sætte sig i respekt (…) Han havde dette ubestemmelige over sig, denne personality, som gør, at drengene rent instinktivt er klar over, at her er der intet at gøre. Glemte man i et øjebliks distraktion, hvor man var, understøttede han sin naturlige myndighed med et spanskrør, en ren medestang, som han håndterede med en ualmindelig færdighed,”

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Karin Høgh
, for mere end 10 år siden

På boldbanen udenfor spillede engelske drenge fodbold og cricket i 1878. Det skulle efter sigende være første gang, at man så fodbold i Danamrk.

Bidrag til Sorø Akademi

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Elitens sorte skole

I århundreder har Sorø Akademis skole fungeret som en traditionsbunden og striks kostskole for…

Billeder (1)