Sprogø-1
Fakta

En lille, men vigtig ø

Af

Sprogø ligger midt i Storebælt, og den lille ø på 38 hektar passeres hver dag af tusindvis af rejsende. På den 24 meter høje banke knejser det store fyrtårn fra 1868, og på samme sted lå i middelalderen en kongelig borg, der kunne overvåge farvandet mellem…

Vis mere

Bidrag til Sprogø

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute

Feriekoloni på sprogø

Tid / Periode 1963
1 kommentar 0 anbefalinger

Nu ved jeg ikke rigtigt hvordan det "plejer" at foregå herinde,men min lille historie går på at da jeg og min bror gik i børnehave i Absalons kirken på Vestebro i starten af 60`erne,var vi på feriekoloni på Sprogø.Jeg kan slet ikke huske hvor længe opholdet varede (vi var 4-5 år gamle) men kan huske vi blev sejlet derover fra en eller anden havn (måske Korsør?). Vi havde det vældig sjovt og kan huske at vi legede med to børn og deres hund der boede der med deres forældre da faderen var fyrpasser.Senere har jeg så fundet ud af at det har være lige efter at "kvindefængslet" blev lukket.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Piet Faurschou
, for mere end 3 år siden

Jeg har også været på feriekoloni på Sprogø med børnehaven, da jeg i starten af 1970'erne gik i Parkvejens Børnehave i Tåstrup. Det blev til 2 ture på øen og jeg kan huske at vi sejlede ud fra Korsør i en ombygget fiskekutter som hed Sprogø. Det var nogle fantastiske ferier på Sprogø, hvor vi lærte om ringmærkning af fugle, hilste på kong Neptun og hans havfruer, var på skattejagt og pustede æg direkte fra mågernes redde(ja dengang var man ikke så bange for salmonella eller andre ting). Noget som familien også får fortalt hver gang vi passere over storebælt.

Bidrag til Sprogø

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (2)

Et fængsel for ”løsagtige” kvinder

Neden for fyrbanken midt på øen ligger de gulkalkede bygningslænger fra en institution, der blev …

Feriekoloni på sprogø

Nu ved jeg ikke rigtigt hvordan det "plejer" at foregå herinde,men min lille historie…

Billeder (4)