Staldmestergården set på afstand

De kongelige staldes storhedstid

Af

Staldmestergården i Frederiksholms Kanal i København blev bygget i 1703-05. Generalbygmester Wilhelm Friedrich von Platen var arkitekt på byggeriet. Von Platen var imidlertid mere hofmand end arkitekt. Derfor var det von Platens medhjælper, arkitekt Christof…

Bidrag til Staldmestergården, Slotsholmen

Den polske arkitekt

0 kommentar 0 anbefalinger

Arkitekten Christof Marselis fik en usædvanlig skæbne. Han voksede op i Warszawa men mistede tidligt sine forældre. Han kom tæt på hoflivet, da han arbejdede i huset hos en polsk fyrste. Siden blev han uddannet til arkitekt, og han kom i forbindelse med flere europæiske hoffer. Han tog til Italien for at få videre indsigt i arkitektur og kunst. Fra tiden i Rom gemte Marselis en studiebog med tegninger han selv har lavet men også fra kunstnere, han mødte på sin vej. Marselis blev ansat ved danske hof i 1704. Omkring 1719 forlod han Danmark. I årene efter blev han en populær bygmester i Rusland, blandt andet for Peter den Store. Marselis byggede palæer i både Sankt Petersborg og Moskva.

Den polske arkitekt

Arkitekten Christof Marselis fik en usædvanlig skæbne. Han voksede op i Warszawa men mistede…