Stokkeby Nor

0 kommentar 0 anbefalinger

"Af de tre nor på Ærø er Stokkeby Nor nok det mest upåagtede, selv om det er noget af det første, man ser, når man ankommer til Ærø via Ærøskøbing. Det er ikke svært at se, at vandet engang har skåret sig endog meget dybt ind i det over 200 tønder land store område engang, men af en eller anden grund er det altid Vitsø eller Gråsten, man umiddelbart tænker på, når talen falder på nor på Ærø. En del af årsagen er nok, at der i dette nor ikke er meget tilbage af det, der var engang, men det, der var i Stokkeby Nor, er ikke uspændende. Ifølge overleveringen skulle der engang have ligget en vikingeborg på stedet. Stylteborg. Men hvor?" Læs mere i Michael Larsens "Ærø i tanke og streg II". Forfatteren og akvarelmaleren Michael Larsen er bosiddende på Ærø og har udgivet de to meget roste bøger om øen "Ærø i tanke og streg" og "Ærø itanke og streg II", smukt illustreret med forfatterens egne akvareller.

Bidrag til Stokkeby Nor

Stokkeby Nor