Strøget

Butiksejerne var imod gågade

Af

Strækningen fra Kongens Nytorv til Rådhuspladsen blev kaldt Strøget fra omkring 1890. Tidligere havde man brugt betegnelsen Ruten om denne strækning. I november 1962 blev den omdannet til gågade – først blot som et forsøg, fordi de handlende var modvillige over…

Bidrag til Strøget

Rødstrømperne startede på Strøget

0 kommentar 0 anbefalinger

Den 8. april 1970 var Strøget stedet, hvor cirka 20 selvbevidste kvinder markerede starten på det, der blev den danske Rødstrømpebevægelse. Udstyret med grotesk overdrevne kvindelige attributter – kæmpebarme, dullet make-up, farverige parykker og store hatte – gik de ad Strøget til Rådhuspladsen, hvor rekvisitterne demonstrativt blev smidt i en skraldepose med påskriften: ”Hold Danmark ren”. Senere samme dag gik turen til Tuborgs fabrikker, hvor gruppen uddelte løbesedler med krav om ligeløn. I de følgende år fulgte andre aktioner, der slog bevægelsens budskaber fast: Samfundet var overalt gennemsyret af kvindeundertrykkelse – på arbejdspladserne, hvor der ikke var ligeløn, i moden og i damebladene, og ikke mindst i familien, hvor de traditionelle kønsroller herskede.

Bidrag til Strøget

Den 8. april 1970 var Strøget stedet, hvor cirka 20 selvbevidste kvinder markerede starten på det,…