Studenterforeningen

Studiestræde 50

Af

Studiestræde 50 er opført i et hjørne af den tidligere Aborrepark, som havde et kort liv fra sløjfningen af Københavns volde til etablering af Boulevardbanen i 1917. Huset er opført for Studenterforeningen i København til erstatning for foreningens daværende…

Storpolitik i Studenterforeningen

0 kommentar 0 anbefalinger

I 1930 opstod en sag i Studenterforeningen, som fik udenrigspolitiske følger og på sin vis foregreb historiens gang. Foreningen manglede en taler til en af de berømte lørdagsaftener i huset og den ledende senior Schau spurgte om nogen i senioratet mon havde en idé og det havde én – han foreslog Adolf Hitler! På det tidspunkt var Hitler som bekendt ikke blevet fører endnu, men havde luftet sine national- socialistiske synspunkter, og selv om der var skepsis i senioratet over for forslaget, blev det besluttet at forsøge at få Hitler til Danmark, fordi man fandt det vigtigt at høre alle synspunkter – også de uvelkomne. Hitler havde dog ikke tid, og i stedet foreslog man fra tysk side at sende Dr. Goebbels. Aftalen nåede at komme på plads, men så greb udenrigsminister P. Munch ind og krævede mødet aflyst, af hensyn til forholdet til den siddende tyske regering, der mente, at Goebbels var en urostifter. Mødet blev aldrig til noget, men Nationaltidende havde fået fingre i den tale, han skulle have holdt og bragte et resumé.

Bidrag til Studenterforeningen

I 1930 opstod en sag i Studenterforeningen, som fik udenrigspolitiske følger og på sin vis…