Sukkerrafinaderi

Sukker fra Vestindien

Af

Sukkerhuset i Sankt Olsgade i Roskilde blev opført i 1761 med J.J. Holst som drivkraft. Han ville have lokal sukkerproduktion med råvarer fra Dansk Vestindien. Men der manglede kapital, og logistikken var heller ikke på plads. I 1763 måtte selskabet betale for…

Bidrag til Sukkerraffinaderi, Sankt Olsgade 3-5

Slaveoprør i Vestindien

3 kommentarer 0 anbefalinger

I 1730'erne bestod Dansk Vestindien af øerne Skt. Thomas og Skt. Jan, hvis landbrug blev drevet af slaver. Grænsen var ved at være nået, da over 80 procent af befolkningen var slaver. Til afskrækkelse blev der indført et nyt reglement. Oprør ville i fremtiden betyde henrettelse, mens mindre forbrydelser som rømning og tyveri blev straffet med brændemærkning, lemlæstelse eller pisk. I 1733 blev øerne ramt af orkan og tørke. Nogle slaver forsøgte at rømme, mens andre samlede sig til et angreb mod fortet på Skt. Jan. Slaverne dræbte plantageejere og soldater og overtog kontrollen i fem måneder. Da plantageejerne genvandt magten, kunne sukkerproduktionen gå i gang igen.

Charlotte Kramer

hvorfor kan man ikke finde noget om slaveoprøret på St. Thomas...var det fordi der ikke var et????

Niels Sunesen

Hvorfor er den tilkøbte ø, Skt. Croix, ikke nævnt?

marie berthelsen
, for mere end 8 år siden

Husker da folk stod i kø 1. maj med tomme plastikfalsker og spande fordi - jeg tror det var Roskilde Tidende - havde spredt det glade rygte om at Spritfabrikken havde en fejlproduktion, som borgerne bare kunne hente. Køen den var MEGA lang!!!

I 1730'erne bestod Dansk Vestindien af øerne Skt. Thomas og Skt. Jan, hvis landbrug blev…