Svenskehusene ved Ellebjerg

Fra flygtningely til andelsforening

Af

Lige over for Ellebjerg Station ligger Svenskehusene - 86 enetages røde træhuse. Svenskehusene er tidligere kommunale husvildebarakker, som blev opført i 1947. Selve bygningerne er svenskproducerede og oprindeligt brugt til at huse tyske flygtninge på Kløvermarken.…

Bidrag til Svenskehusene ved Ellebjerg Station

Besøg og Gæstebog fra Svenskehusene ved Ellebjerg Station

Her kan du se hvilke profiler der har besøgt Svenskehusene ved Ellebjerg Station i virkeligheden, og hvem der gerne vil besøge. Du har også mulighed for selv at angive om du har besøgt eller vil besøge Svenskehusene ved Ellebjerg Station.

5 profiler har besøgt Svenskehusene ved Ellebjerg Station

Har du besøgt eller vil du besøge Svenskehusene ved Ellebjerg Station?

Gæstebog for Svenskehusene ved Ellebjerg Station (1)

Kurt Nielsen
, for mere end 9 år siden

I Kolding havde vi mange flygtningebarakker efter krigen, som tyskerne havde opført. Da jeg læste om husene på Lykkebovej i POLITIKEN 1999, tog jeg over og kiggede på det. Jeg opnåede også på Ellestykket at blive passet op af to mænd, der spurgte, hvad jeg gik og fotograferede. men min (oprigtige) forklaring var overbevisende nok, og jeg fik fortalt en masse interessante om området. Men først i artiklen her fik jeg de helt nøjagtige oplysninger om husene. Tak for det

Det rejsende folk

Overfor Svenskehusene på den modsatte side af Ellebjergvej lå vognpladsen Blushøjlejren mellem…