Målebordsblad
Fakta

Vestkystens stille oase

Af

Svinkløv Badehotel er opført i en fredet klitplantage på den jyske vestkyst i 1925. Huset er bygget i træ og tegnet af den kongelige bygningsinspektør Ejner Packness, der havde tegnestue i Ålborg. Bygherren var den lokale Carl Brix Kronborg fra Hjortdal.…

Vis mere

Bidrag til Svinkløv Badehotel

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Nye ferieidealer

Tid / Periode 1925
2 kommentarer 3 anbefalinger

I slutningen af 1800-årene blev der opført badehoteller overalt i Danmark. De fleste blev placeret på Øresundskysten og langs den jyske vestkyst. Formålet var først og fremmest helsegivende havbade, frisk luft og motion med tilhørende elegante måltider og rammer. Men 1920erne blev en klar brydningstid mellem de gamle højborgerlige ferieidealer og de nye strømninger med danseorkestre og swingmusik. Et bredere borgerskab havde mulighed for at holde nogle ugers ferie og den stigende privatbilisme gjorde det muligt at anlægge badehotellerne fjernt fra jernbaner og andre offentlige transportmidler. Svinkløv badehotel er et godt eksempel på dette og er stadig et yndet ferie og fritidsmål.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (2)

Inge Heede Hertoft
, for mere end 4 år siden

Og nu står det så ikke mere. Mandag, den 26. september 2016 brændte Svinkløv Badehotel ned til grunden i løbet af få timer. Heldigvis kom ingen til skade. Men der bliver givet udtryk for stor sorg over tabet fra nær og fjern.

Inge Heede Hertoft
, for mere end 5 år siden

Jeg synes, det kunne være så dejligt, når man vil fortælle os alle sammen om et åbenbart smukt bygningsværk - der står endnu - at vi så også får bare et enkelt billede.

Bidrag til Svinkløv Badehotel

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Nye ferieidealer

I slutningen af 1800-årene blev der opført badehoteller overalt i Danmark. De fleste blev placeret…

Billeder (4)